Podle Häkkinena Hamilton a Verstappen riskují, protože neví, co je to bolest  | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Podle Häkkinena Hamilton a Verstappen riskují, protože neví, co je to bolest

Mika Häkkinen si myslí, že Max Verstappen a Lewis Hamilton při soubojích riskují, protože se spoléhají na bezpečnost současných vozů.

Mezi Hamiltonem a Verstappenem došlo vloni k řadě kontaktů. Skutečně vážné byly dva – v Silverstonu vyletěl Verstappen z tratě a boural s přetížením 51 G. V Monze pak jeho vůz skončil „na Hamiltonově hlavě“, ale vůz byl naštěstí vybaven svatozáří. 

Mika Häkkinen si myslí, že oba riskují, protože si uvědomují bezpečnost současných vozů a nikdy neměli skutečně velkou nehodu s bolestivými následky. 

Häkkinen těžce boural v Adelaide v roce 1995 po defektu pneumatiky. Jen zázrakem a díky péči lékařů na okruhu i v nedaleké nemocnici přežil. 

„Je můj styl dělat věci, které dělali tito dva jezdci? Opravdu ne, není to můj styl, a to proto, že jsem měl velmi ošklivou nehodu,“ řekl Häkkinen pro Press Association.

„Strávil jsem hodně času v nemocnici a znám bolest. Tito dva jezdci to neznají, takže riskují, velmi těžce riskují a hodně spoléhají na bezpečnost vozu a bezpečnost trati.“

 Häkkinen také okomentoval budoucnost Hamiltona. Záležet podle něj bude na výkonu letošního vozu.

„Bude to úplně nový stroj a je pravděpodobné, že konstruktéři nenajdou úplně optimální stroj. Pokud se to stane Lewisovi, bude pro něj opravdu těžké to akceptovat.“

„Pokud jste byli na vrcholu hory a najednou na ní musíte vylézt znovu, protože nemáte nejlepší auto, bude těžké zvládnout ty emoce.“

„Kolem Lewise je spousta otazníků. Nevíme, jestli se vrátí, ale doufejme, že ano.“

Doporučujeme

Články odjinud