Podle Ecclestona by Toto Wolff měl mít u Williamsu větší slovo

Podle Ecclestona by Toto Wolff měl mít u Williamsu větší slovo

Bernie Ecclestone není spokojen se situací u týmu Williams a nelíbí se mu ani způsob, jakým se ji slavná stáj snaží změnit. Radí, aby spoluvlastník Toto Wolff převzal větší kontrolu nad řízením týmu.

Jeden z historicky nejúspěšnějších týmů formule 1 Williams prožívá v posledních letech výrazný výsledkový útlum. Sezona 2011 byla dokonce z hlediska umístění v Poháru konstruktérů i dosažení počtu bodů nejhorší od roku 1983. Před letošní sezonou došlo v týmu k významným změnám. Jejich způsob se ale nelíbí šéfovi formule 1 Berniemu Ecclestonovi.

Tým opustil technický ředitel Sam Michael i spoluzakladatel a dlouholetý konstruktér a inženýr Patrick Head. Novým technickým ředitelem je od letošní sezony Mike Coughlan známý z McLarenu a také ze špionážní aféry "Stepneygate". Stáj se vrací k motorům Renault, se kterými dosáhla svých úspěchů v devadesátých letech a angažovala dva platící jezdce Pastora Maldonada a Bruna Sennu. Prezentace týmu proběhla ve skromném duchu před zahájením testování v Jerezu. "Dalo by se říct, že nás čeká nový začátek," těší se šéf týmu Sir Frank Williams.

Podle Ecclestona by ale měla stáj řešit své problémy na nejvyšších místech. "Nemyslím, že postupují správně. Změny by měly přijít shora a ne zezdola. Myslím, že lidé jako Toto Wolff by měli získat větší kontrolu," uvedl pro švýcarský magazín Swiss Speed.

Rakouský podnikatel a bývalý závodník Wolff vstoupil do týmu jako minoritní vlastník koncem roku 2009 a působí také jako manažer testovacího jezdce týmu Valtteriho Bottase.

Doporučujeme

Články odjinud