Podle Buttona Brawn získal zpět ztracený náskok

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Ačkoliv to tak po zveřejnění množství paliva v jednotlivých vozech nevypadalo, Grand Prix Španělska se stala jednoznačně kořistí týmu Brawn GP. Čtvrté vítězství z pěti závodů si připsal Jenson Button. Mimořádně úspěšný den pro tým v bílém podtrhl druhým místem Rubens Barrichello. Brazilský jezdec byl s trochou nadsázky jediným vážnějším Buttonovým soupeřem.

"Dosavadní průběh sezony je pro mě splněným snem, i v těžších časech jsme schopni sbírat vítězství. Zkrátka, když se daří, tak se daří. Loni to bylo naopak. Cítím se teď naprosto úžasně. Tým odvedl skvělou práci na naší technice, získali jsme zpět ztracený náskok.

Původně jsme oba jeli na tři zastávky, pak jsme ale změnili mou strategii na dvě, abychom pokryli všechny možnosti. Původně jsme mysleli, že tři zastávky budou lepší. Se dvěma zastávkami jsem si nebyl moc jistý, protože když mi doplnili palivo, cítil jsem se hrozně těžce.

Nevěřil jsem, že bych mohl vyjet před Sebastianem a Felipem, ale povedlo se. Pak jsem se snažil maximálně soustředit a jet tak rychle, jak to jen jde. Zvítězit v prvním evropském závodě, v Barceloně, navíc na trati, která pro mě byla vždy obtížná, je skvělé. Pro zbytek sezony mě to zásobilo hromadou motivace," prohlásil šťastný Button.

Rubensi Barrichellovi dnešní výsledek po slušném výkonu, kdy ovládal první polovinu závodu, pomohl k posílení druhého místa v průběžném pořadí mistrovství světa, brazilský jezdec ale neskrývá mírné zklamání.

"Závod se vyvíjel dost dobře. Výborně mi vyšel start a posunul jsem se do vedení. Jel jsem o malinko rychleji než Jenson a měl jsem o dvě kola více paliva, takže se to vyvíjelo pozitivně. Doslechl jsem se pak, že Jensonovi změnili strategii, takže mi zbývalo jen jet co to dá.

Třetí sada pneumatik ale nebyla dobrá, nevím, jestli se na autě něco neporouchalo. Nemohl jsem tedy udržet rychlost a trápil jsem se, abych s vozem zůstal na trati. Je proto docela úleva, že jsem dojel na druhém místě.

Jsem zklamaný, nevyhrál jsem závod, o kterém jsem si myslel, že už ho mám v kapse. Přesto je to pro tým skvělý výsledek. Změna Jensonovy strategie mě popravdě trochu překvapila. Pak už mi nezbývalo nic jiného, než pořádně šlapat na pedál. Na svou poslední zastávku jsem přijel o kolo nebo dvě dříve, protože na trati bylo rozprostřeno mnoho vozů, bylo by vyvěšeno hodně modrých vlajek, což by stálo čas," řekl Rubens Barrichello.

Doporučujeme

Články odjinud