Podle Binotta je klíčem k úspěchu rychlá adaptace na nová pravidla

Podle Binotta je klíčem k úspěchu rychlá adaptace na nová pravidla

Pro úspěch v letošní sezóně bude klíčová rychlá adaptace týmů na nová pravidla. Myslí si to technický šéf Ferrari Mattia Binotto.

Dle Binottova názoru budou mít v nadcházející sezóně největší výhodu ty týmy, které se dokázaly nejrychleji přizpůsobit novým technickým regulacím a začaly nové monoposty včas testovat na dráze. Jednou z těchto stájí by mělo být i Ferrari. Nový vůz SF70H italského týmu dnes na trati Fiorano poprvé vyzkoušel Kimi Räikkönen.

K první jízdě monopostu SF70H došlo krátce po dnešním oficiálním představení tohoto vozu. Z prvních fotografií vozu je patrné množství zajímavých řešení, která vznikla na základě nových pravidel. Podle Binotta byl při stavbě vozu důležitý rychlý vývoj pramenící právě z nových technických regulí.

„Nová sezóna je vždy novou výzvou. Pokud navíc dojde mezi dvěma sezónami k rozsáhlým úpravám pravidel, tak je to pro týmy ještě těžší. Není důležité být dobrý, ale být první a nejrychlejší ve vývoji. Právě rychlost je největší výzvou,“ řekl Mattia Binotto pro crash.net.

K novému monopostu SF70H se vyjádřil i šéf stáje Ferrari Maurizio Arrivabene. Podle něj je letošní vůz produktem odhodlání každého člena týmu.

„Odhalení nového vozu Ferrari je pro mě vždy emotivní. Nezáleží na tom, jestli se jedná o nový monopost formule 1 či nový speciál GT – ten pocit je vždy stejný. Při pohledu na SF70H jsem myslel na zapálení, odhodlání, vášeň a profesionalismus všech členů týmu, kteří se na stavbě vozu podíleli. Jsem pyšný na to, že nový vůz je produktem týmové snahy. Testy v Barceloně ukáží, kde se nacházíme vůči konkurenci,“ řekl Arrivabene pro crash.net. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud