Podle Bergera Verstappen mluvil před GP Ruska s Bottasem | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Podle Bergera Verstappen mluvil před GP Ruska s Bottasem

Gerhard Berger věří, že Max Verstappen před závodem v Rusku mluvil s Valtterim Bottasem a požádal ho, aby se neúčastnil boje o titul.

Mercedes se v Rusku rozhodl nasadit Bottasovi nové komponenty pohonné jednotky, za což dostal penalizaci. Vzhledem k tomu, že Bottas udělal totéž podruhé v řadě, objevily se diskuse, zda hlavním důvodem nebylo zdržení Verstappena, který taktéž po penalizacích startoval za Bottasem. Podle Mercedesu se ale na Bottasově pohonné jednotce objevil problém. 

Ať už byl důvod jakýkoliv, Bottas neodolával Verstappenovi příliš dlouho. Za jezdce Mercedesu se Verstappen dostal už ve druhém kole, v tom šestém byl už před ním. 

Gerhad Berger je přesvědčen, že Verstappen s Bottasem těsně před závodem mluvil, možná aby ho varoval, aby se do boje o titul s Lewisem Hamiltonem nezapojoval. Berger to popisuje jako „vymývání mozků“ ze strany šampionů.

„Zdá se, že Max má díky svému odhodlání a soustředění v hlavě naprostý pořádek,“ řekl Berger německému vydání F1 Insider. „Přesně ví, co má dělat. Příklad: Před závodem si Verstappen promluvil s Hamiltonovým týmovým kolegou Valtterim Bottasem, který také musel startovat zezadu. Předpokládané téma: Měl by zůstat mimo boj o titul.“

„To dělají šampioni. Senna před každým závodem chodil za jezdci na startovním roštu a sděloval jim své plány. Vždy to fungovalo.“

Berger byl v letech 1990 až 1992 Sennovým týmovým kolegou v McLarenu, takže ví vše o strategiích, kterými ovlivňoval ostatní jezdce. Nyní vidí podobný přístup také u Verstappena.

Doporučujeme

Články odjinud