Podle Bergera se Mateschitz z F1 nestáhne

Podle Bergera se Mateschitz z F1 nestáhne

Dietrich Mateschitz se se svým koncernem Red Bull ze světa formule 1 nevytratí. Myslí si to rakouský ex – pilot „královny motorsportu“ Gerhard Berger.

V posledních týdnech se v paddocku F1 často objevovaly spekulace, které tvrdily, že rakouský miliardář Dietrich Mateschitz plánuje prodat obě své stáje (Red Bull Racing a Scuderia Toro Rosso) a opustit svět formule 1. Podle Bergera to ale není pravda.

Mateschitzovo rozhodnutí o opuštění F1 by mohla podpořit i frustrace ze současných výsledků Red Bullu, který nestačí na své hlavní rivaly Ferrari a Mercedes. Gerhard Berger je však přesvědčen, že rakouský magnát zůstane trpělivý a k radikálnímu kroku se neuchýlí.

„Nemyslím si, že je formulí 1 unavený,“ řekl na adresu Mateschitze bývalý rakouský závodník.

„Pochopitelně ale není spokojen se situací, ve které se nyní vyskytuje jeho tým. Red Bull je ale pořád mimořádně kvalitní stáj. Je ale samozřejmě frustrující závodit s motorem, který nemá mistrovské parametry,“ doplnil své vyjádření Berger.

I přes současnou nepříznivou situaci Berger tvrdí, že Red Bull bude ve formuli 1 pokračovat.

„Red Bull byl vždy trpělivý a nyní bude tuto trpělivost potřebovat. Nemůže to jít vždy skvěle. Pro Red Bull to jsou sice těžké časy, na konci tunelu je ale už vidět světlo. Příchod Hondy k Toro Rosso je první vlaštovka,“ je přesvědčený osmapadesátiletý rodák z rakouského Wörglu.

Fiasko s McLarenem se nebude podle Bergera opakovat a Toro Rosso bude z partnerství s japonskou automobilkou těžit.

„Věřím v Hondu. Motorsport je tam velmi zakořeněný, mají dobré zdroje a nyní také tým s mentalitou Red Bullu. Dokážu si představit, že se z Hondy stane jeden z nejlepších výrobců motorů.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud