Podle Alonsa je současná výdrž pneumatik neakceptovatelná

Podle Alonsa je současná výdrž pneumatik neakceptovatelná

Fernando Alonso se po skončení kvalifikace na Velkou cenu Koreje 2013 pustil do dodavatele pneumatik Pirelli. Zároveň však zdůrazňuje, že pneumatiky za současnou formu Ferrari neviní.

Pilot Ferrari Fernando Alonso vystoupil během závodního víkendu v Koreji s kritikou současného dodavatele pneumatik, totiž Pirelli. Podle Španěla je neakceptovatelné, aby byli jezdci nuceni šetřit své obutí už během kvalifikace. Druhým dechem však mistr světa z let 2005 a 2006 dodává, že nebýt pneumatik s mizernou výdrží, bylo by na tom Ferrari ještě hůř, než je.

"Myslím, že pneumatiky jsou v tuhle chvíli takové, jaké jsou. Jsou to pneumatiky, které nevydrží pět kilometrů," rozčiloval se Alonso. "Kvalifikace je z pohledu pneumatik limitem. Je to stejné pro všechny a jsem si jistý, že všem autům, která na to od začátku kola tlačí na sto procent, nevydrží pneumatiky ani pět kilometrů. To moc nepomáhá, protože opravdu není příjemné, když musíte kolo jet jen na 95%. Neobviňuju pneumatiky, ale nejsou prostě dobré. To vidíme všichni. Pneumatiky jsou ale stejné pro všechny," dodal férově závodník.

Doporučujeme

Články odjinud