Podle Alonsa je čas se soustředit na boj o druhé místo

Podle Alonsa je čas se soustředit na boj o druhé místo

Fernando Alonso se domnívá, že Mercedes má nedosažitelný náskok a je proto vhodné se pomalu ale jistě soustředit na boj o druhé místo (v Poháru konstruktéru).

„Musíme bojovat. Mercedes je mimo dosah, ale máme potenciál dohnat ostatní týmy, takže druhé místo je náš cíl”, řekl po závodě Alonso.

Ferrari a Alonso na sebe upozornili už před závodem. V kuloárech velké ceny se vyrojilo několik spekulací. Podle jedné Alonso usiluje o odchod z Ferrari a měl by zamířit příští rok k Mercedesu (předtím byl spojován s McLarenem).

Druhá spekulace zase vidí v Maranellu Adriana Neweyho. Všechny zúčastněné strany pochopitelně podobné dohody odmítají. Spekulace ohledně Neweyho příchodu do Maranella měla podpořit informace, podle níž se v minulosti nechtěl stěhovat do Itálie kvůli manželce a dětem. Nyní ale prý žije s jinou partnerkou.

Po závodě se pak řešila rozdílná strategie obou pilotů Ferrari. Není jasné, zda Ferrari naordinovalo Räikkönenovi dvě zastávky v boxech, zatímco Alonso jel na tři zastávky proto, aby Španěla dostala před finského závodníka nebo se jednalo o sázku na jistotu či interpretaci dat, kdy měl Alonso po pátku a sobotě větší degradaci pneumatik. Kimi Räikkönen nicméně po dojetí do cíle strategii nechápal a v rádiu se dožadoval vysvětlení.

Alonso je momentálně v šampionátu na třetím místě se 49 body, Räikkönen okupuje se 17 body až 12. příčku.

Doporučujeme

Články odjinud