Podle Allisona vyhrál Vettel ze tří důvodů

Podle Allisona vyhrál Vettel ze tří důvodů

James Allison vysvětlil důvody, proč Sebastian Vettel vyhrál Velkou cenu Maďarska. Allison přitom vidí jasné paralely se závodem v Malajsii, kde Vettel také vyhrál.

„Myslím, že podobnosti (s Malajsií) jsou v tom, že jsme měli dobrý start a dostali se na čistý vzduch, což pak znamená, že můžete mít závod bez kompromisů. Dělá to hodně velký rozdíl v celkovém čase závodu. Další podobnost je v tom, že nejrychlejší z našich konkurentů – Hamilton, za námi po startu nebyl, protože se dostal do problémů, což byl i případ Malajsie.“

„Ale myslím, že asi nejlepší podobnost je v tom, že na obou okruzích měl vůz dobrou rychlost, a když máte dobrou rychlost, můžete dělat dobré věci.“ Podle Allisona poslední závody před Maďarskem nebyly pro Ferrari úplně nejlepší.

Ferrari mělo v Maďarsku skutečně velmi dobrý start. Allison potvrdil, že na tom Scuderia pracuje. „Starty jsou velmi důležitou součástí závodu a to především na trati, jako je tato, která je jednou z nejtěžších na předjíždění,“ potvrdil pro Crash.net. „Pracujeme na tom velmi důkladně a budeme se snažit minimalizovat variabilitu v průběhu roku, ale tak to mají všechny týmy.“

Velkou výzvou bude Spa, kde bude podle nových pravidel start opět více pod kontrolou jezdce. Ve Spa to sice není do první zatáčky tak daleko, ale průjezd touto zatáčkou je obvykle dost dramatický.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud