Pódium je důležité, jednání o prodloužení smlouvy ale neurychlí, říká Haug

Pódium je důležité, jednání o prodloužení smlouvy ale neurychlí, říká Haug

Vedení Mercedesu předpovídá, že Michael Schumacher jedním umístěním na stupních vítězů nekončí. Rozhodování o jeho budoucnosti ale úspěch z Valencie nijak neurychlí.

Od začátku letošní sezony trápila sedminásobného mistra světa nespolehlivost jeho monopostu. Z osmi odjetých závodů jich pět nedokončil. Vše si ale vynahradil během minulého závodu, Velké ceny Evropy, kde dojel na stupních vítězů. Na pódium se Schumacher dostal poprvé od svého návratu do formule 1 v roce 2010.

Z nečekaného úspěchu se těší nejen sám jezdec, nýbrž i celý Mercedes. Sportovní šéf týmu uvedl v rozhovoru pro Autosport: "Je to důležité a až mu dáme auto, které z hlediska rychlosti a spolehlivosti potřebuje, budou i další stupně vítězů. "

"Jeho letošní nedostatek výsledků není zaviněn jezdcem. Buďme féroví, rozhodně mohl mít celkem už tak šedesát nebo sedmdesát bodů, kdybychom neměli technické problémy. To by bylo dobré pro něj, ale i pro nás v Poháru konstruktérů."

Na otázku, zda Schumacherův úspěch ve Valencii nějak urychlí jednání o prodloužení smlouvy s Mercedesem, Haug odpověděl: "Ne, opravdu ne. To je odlišný příběh a o tom se s ním budeme bavit později."

Na adresu Schumachera pak ještě dodává: "Michael je skvělý sportovec, to se možná ještě víc ukazuje v jeho druhé kariéře. Je totiž opravdu otevřený a přístupný vůči kritice. Je to doopravdy vyrovnaný muž a muž, ke kterému by mohli všichni vzhlížet, protože nás nekritizoval, nevytvářel žádný vzruch na veřejnosti a ve Valencii byl skutečně potěšený."

"Mohl by říct ´Vyhrál jsem devadesát jedna závodů, proč bych měl být šťastný?´, ale on byl skutečně potěšený. Bylo špatné říkat, že to (třetí místo) zdědil. Jedno kolo před koncem byl pátý, ale můžu vám povyprávět mnoho příběhů, ve kterých byl pátý a všechno se obrátilo proti němu," říká sportovní šéf Mercedesu.

Doporučujeme

Články odjinud