Pódium bylo možné, myslí si Fernley

Pódium bylo možné, myslí si Fernley

Nestává se moc často, aby byla pozornost po velkou část závodu upřena na tým ze středu pole. Force Indie bojovala v Kanadě o pódium.

Daniel Ricciardo přezul na měkké pneumatiky. Během závodu se za něj dostali jezdci Force Indie na superměkkých. Pérez byl před Oconem, který měl ale čerstvější pneumatiky. Zatímco Pérez stavěl v 19. kole, Ocon až ve 32.

Už se nikdy nedozvíme, zda se Ocon mohl před Ricciarda dostat, kdyby ho Pérez pustil. Force India promarnila šanci to zkusit a navíc přišla o čtvrté místo, které uzmul Vettel.

„Dali jsme Checovi pokyny. Mysleli jsme si, že Esteban může být trochu rychlejší, ale v konečném důsledku máme v této fázi politiku takovou, že je necháme závodit,“ řekl Fernley pro RACER. 

„Nechali jsme je závodit, aby si to vyřešili sami a na konci to byl pro Force Indii fantastický výsledek. Odjíždíme s velkým počtem bodů.“

Fernley byl dotázán, zda by nezískali ještě více bodů, pokud by Pérez Ocona pustil. „Možná, ale musíte se rozhodnout podle toho, co chcete udělat. Chcete týmové příkazy nebo je nechat závodit? Naše rozhodnutí bylo nechat je závodit.“

Fernley řekl, že Pérez přímý rozkaz pustit Ocona nedostal. Cílem Force Indie je prý nechat jezdce závodit. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud