Podceňovaného Latifiho bude těžké porazit, uvědomuje si Russell

Podceňovaného Latifiho bude těžké porazit, uvědomuje si Russell

George Russella čeká ve formuli 1 druhá sezóna. Letos však bude jeho týmovým kolegou u Williamsu nováček Nicholas Latifi, kterého Brit nepodceňuje a uvědomuje si, že nebude lehké jej porazit.

Ačkoliv jediný bod Williamsu v loňské sezóně získal Robert Kubica, Russell svého staršího a zkušenějšího týmového kolegu ve své první sezóně ve F1 pravidelně porážel. Nyní bude u Williamsu naopak zkušenějším jezdcem Brit, když jeho novým týmovým kolegou bude nováček Latifi.

„Jste jen tak dobří, jak dobrý byl váš poslední závod, takže je to nový začátek. Myslím, že Nicholas je rozhodně velmi podceňovaný. Je velmi dobře připraven a bude těžké jej porazit,“ říká Russell.

Ačkoliv Latifiho čeká premiéra v závodě, s jízdou ve formuli 1 již má zkušenosti. Pro Williams a Force Indii odjel už jedenáct pátečních volných tréninků. Kromě toho testoval pro Renault a Force Indii a v roce 2017 po boku Russella testoval s Mercedesem v soukromém testu nováčků.

„Nicholas je podle mě skvělý jezdec, je ale zřejmě jedním z nejlépe připravených nováčků ve F1. Jezdil s Force Indií, Williamsem, Mercedesem, Renaultem. Ve F1 už testuje asi tři nebo čtyři roky. Na papíře je nováček, ale ve skutečnosti není a bude rozhodně těžké ho porazit. Jsem připraven na tuto výzvu a těším se na souboj.“

Russell si zároveň uvědomuje, že pokud se chce v kariéře posunout, bude muset letos ukázat své schopnosti.

„Mám určité cíle. V Abú Dhabí jsem byl lepším pilotem než v Melbourne. Jsem si jistý, že v Melbourne budu lepším jezdcem, než jsem byl v Abú Dhabí, je to neustálý vývoj. Musím ale dosáhnout cílů, kterých podle mě mohu dosáhnout.“

Russell se v očekáváních drží při zemi

Ačkoliv první série předsezónních testů vypadala pro Williams pozitivně, Russell upozorňuje, že na závěry je ještě brzy.

„To, co jsme viděli, se samozřejmě zdá být jako obrovský úspěch oproti loňskému roku, a také je, ale skutečnost, že máme auto v zimních testech, není něco, co bychom měli slavit. Mělo by to být normální. Takže jsme tady, absolvujeme náš program, neměli jsme s tím žádné problémy, odjeli jsme každé kolo, které jsme měli, a bylo to pozitivní,“ popsal.

„Vůz se ovládá mnohem lépe než v loňském roce. Dává mi mnohem více jistoty. Nakonec ale nezáleží na tom, jaký mám pocit. Záleží na tom, jak je vůz rychlý a to zatím nevíme.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud