Podcast Monopost: V jednoduchosti je krása! Verstappen? Pro mě nepochopitelné, říká závodník Knoll

Na okruhu Interlagos jsme se opět dočkali parádního závodění. Brazilská trať takřka nikdy nezklame a pravidelně nabízí napínavý závodní víkend. Je tedy Velká cena Sao Paula tou nejzábavnější v kalendáři?

„Podle mě je to tím, že je to jednodušší okruh, což nahrává předjíždění, a proto se diváci skvěle baví,“ všímá si aktivní závodník kategorie GT, Jakub Knoll. Jaký má názor na situaci mezi jezdci Red Bullu, rozhodování Ferrari a spoustu dalšího v nejnovější epizodě pořadu Monopost!

Od předposledního závodního víkendu roku se toho moc nečekalo. Velká cena Sao Paula ovšem nabídla senzační podívanou. Možná tu vůbec nejlepší v celé sezoně.

„I u designu okruhů platí, že v jednoduchosti je krása. Dva roky po sobě jsme zde viděli i zajímavý sprint, přestože tomu dost nahráli i jiné okolnosti, ale zábavnost okruhu s tím úzce souvisí,“ chválí Interlagos Jakub Knoll.

Na brazilské trati byl po první polovině víkendu hlavní hrdinou jeho bývalý soupeř z Formule Renault, Kevin Magnussen. Dán si totiž v nevyzpytatelné kvalifikaci vyjel pole position a v sobotním sprintu si dojel pro bod za 8. místo.

„Samozřejmě by pro něj bylo lepší, kdyby šlo o tu klasickou pole position pro hlavní závod,“ pronesl Knoll na adresu jezdce Haasu, kterého z nedělního zápolení hned v prvním kole vyřadila kolize s Danielem Ricciardem.

Hlavním tématem po 21. závodu sezony bylo nepřepuštění Sergia Peréze ze strany Maxe Verstappena. „Tohle rozhodnutí mi nedávalo smysl. Na druhou stranu má Max Verstappen zcela jedinečnou mentalitu, díky níž je dvojnásobným mistrem světa, ale zároveň je schopen předvést i takovéto věci,“ připomněl Knoll, že piloti Formule 1 nejsou běžní smrtelníci.

Lze vůbec pochopit počínání Ferrari? Je Mercedes definitivně zpátky? A co čekat od finále sezony v Abú Dhabí? To vše se dozvíte v nejnovější epizodě pořadu a podcastu Monopost. Moderuje Daniel Konečný, hostem byl Jakub Knoll. Aktivní závodník kategorie GT4 a dvojnásobný mistr České republiky v autokrosu.

Obsah dílu

0:00-2:37 – Je Interlagos nejzábavnější okruh? Ukázal sprint svou cenu?

2:38-8:46 Aféra Maxe Verstappena. Proč to Red Bullu nejelo?

8:47-12:07 Zářez Leclerca ze strany Ferrari.

12:08-15:52 Triumf George Russella.

15:53-19:35 Co čekat od závěru sezony v Abú Dhabí?   

Doporučujeme

Články odjinud