Podávám nejlepší výkony ve své kariéře, hodnotí Kovalainen

Podávám nejlepší výkony ve své kariéře, hodnotí Kovalainen

Heikki Kovalainen je přesvědčený, že se mu ve formuli 1 nedařilo nikdy lépe než letos, dokonce ani během angažmá u McLarenu.

"Co se týče letošní sezóny, myslím, že jsem nikdy neměl lepší začátek, relativně ve vztahu k výkonnosti vozu," uvedl finský pilot. "Určitě jsem podal nejlepší výkony ve své kariéře. Částečně je to díky zkušenostem, neustále se učím, ale také jsem před letošním rokem trochu změnil přípravu."

"Nebylo to nic velkého, jen přístup k nastavení vozu a takové věci. Je to kombinace několika věcí a můj pocit je teď takový, že mám situaci plně pod kontrolou!"

Finský pilot přiznal, že se stal při práci s vozem odvážnější, což mu pomohlo k lepším výsledkům. "Trochu jsem zlepšil techniku řízení, ale spíš jde o to, na co se teď soustředím, jak nastavuji auto, jaké zvolím vyvážení," vysvětloval. "Myslím, že jsem se stal agresivnější, takže auto lépe zatáčí. Obecně je to o větší agresivitě, to se zdá být pro mě ta správná cesta."

Kovalainen teď může konečně naplno využívat potenciál vozu, což se mu nedařilo při jeho dřívějším působení u McLarenu, ale dokonce ani loni u Lotusu. Teď se může víc věnovat detailům a více se zapojuje do vývoje. Dělá si tak lepší reklamu na konci startovního pole, než když závodil vpředu.

"Myslím, že celá tato zkušenost je dobrá pro můj profil v paddocku. Myslím, že jsem ukázal víc než v minulosti, a je sranda, že si toho lidé všímají mnohem víc. Funguje to v mnoha ohledech dobře," řekl o svém angažmá u Lotusu.

"Loni jsem byl ve dvou žebříčcích výkonnostně hodnocen jako šestý nebo sedmý nejlepší pilot za celý rok, zatímco když jsem byl u McLarenu, myslím, že jsem nebyl lepší než šestnáctý nebo sedmnáctý. Je to sranda, jak to lidé vnímají, že? Ale mě to tam nefungovalo, takže jsem musel otočit list, udělat odvážné rozhodnutí a vydat se zcela opačným směrem. Teď určitě odvádím lepší práci."

Doporučujeme

Články odjinud