Pod tlakem protestů zrušil montrealský okruh den otevřených dveří

Pod tlakem protestů zrušil montrealský okruh den otevřených dveří

Kanadský Québec a město Montreal sužují dlouhodobé protesty. Už teď je jisté, že ovlivní závodní víkend na okruhu Gillesa Villeneuva.

Kanaďané v Québecu demonstrují proti zvyšování školného a záměru vlády omezit shromažďovací právo. Protesty jsou dlouhodobé a bylo během nich zatčeno už více než 2500 lidí.

Pořadatelé kanadské Grand Prix se proto rozhodli, že omezí program závodního víkendu. Tradiční den otevřených dveří se ve čtvrtek neuskuteční, zřejmě z obav, že by na okruhu mohly propuknout násilnosti, jejichž následky by zkomplikovaly konání pátečních tréninků.

"Grand Prix Kanady s politováním oznamuje zrušení populárního dne otevřených dveří, který by se za normálních okolností konal ve čtvrtek dopoledne 7. června," oznámil okruh.

"Po analýze situace a hluboké úvaze, která byla nutná vzhledem k vyjádřeným hrozbám narušení, jsme dospěli k závěru, že bude lepší omezit přístup na okruh Gillesa Villeneuva a především pak do boxové uličky formule 1 v den, který předchází prvním kolům na trati."

Již minulý týden oznámili kanadští Anonymous, že budou útočit na technické zázemí formule 1, a to za opětovnou podporu vládě (předtím Bahrajn), která potlačuje práva svých občanů.

Doporučujeme

Články odjinud