Počítačoví závodníci si to rozdají o účast v Závodě šampionů

Počítačoví závodníci si to rozdají o účast v Závodě šampionů

V rámci únorového Závodu šampionů v Saúdské Arábii se uskuteční také eRace of Champions, ve kterém si to rozdají o účast v hlavním závodě závodníci na počítačových simulátorech.

Loňský šampion eSports F1 World Championship Brendon Leigh, trojnásobný mistr světa v simulátoru Project CARS Kevin Leaune, šampion Blancpain GT3 Sprint ve hře iRacing Enzo Bonito a šampion eWTCC Alexander Dornieden budou spolu bojovat o to, kdo se připojí k vítězi McLaren World Fastest Gamer Rudymu van Burenovi v hlavním závodě, kde budou jejich soupeři profesionální závodníci.

Čtveřice závodníků si to proti sobě rozdá na trati Závodu šampionů ve hře Assetto Corsa a následně také v reálných vozech. Hráč s nejlepším kombinovaným časem bude korunován eROC šampionem a připojí se k Van Burenovi.

Spolu vytvoří "Team Simracing All Stars" v Závodu národů a budou závodit také v samotném Závodu šampionů.

„World's Fastest Gamer již otevírá dveře, které jsem si ani nemohl představit,“ řekl Van Buren. „Práce jezdce na simulátoru je jen špičkou ledovce. Závodit jako virtuální šampion proti šampionům ze skutečného světa je pro mě sen. Rok 2018 bude úžasný a Závod šampionů je skvělý způsob, jak jej odstartovat.“

Letošní Závod šampionů bude 2. a 3. února hostit stadion krále Fahda v Rijádu.

Mezi již potvrzenými jezdci jsou Juan Pablo Montoya, Tom Kristensen, Petter Solberg, David Coulthard, Lando Norris, Josef Newgarden, Ryan Hunter-Reay a Hélio Castroneves.

Foto: Formule E

Doporučujeme

Články odjinud