Počasí by Vettelovi mělo hrát do karet, déšť se neočekává

Počasí by Vettelovi mělo hrát do karet, déšť se neočekává

Ačkoliv by si teď asi většina fanoušků formule 1 přála mokrou Velkou cenu Singapuru, která by zdramatizovala Vettelovu honbu za dalším vítězstvím, počasí nás zřejmě zklame. Pršet by během závodu nemělo.

Sebastian Vettel v kvalifikaci na Grand Prix Singapuru 2013 vybojoval pole position, která mu zajistí nejlepší startovní pozici do jediné noční velké ceny v kalendáři formule 1. Na úzké městské trati není úplně jednoduché předjíždět, a tak mají jeho soupeři velmi ztížené podmínky k porážce pravděpodobného letošního mistra světa.

Velkou šancí by tak pro Vettelovy soupeře mohly být výjezdy safety caru a nepříznivé počasí panující na okruhu. Během volných tréninků i kvalifikace však asijský okruh ovládly suché podmínky na dráze, déšť se Singapuru hezky obloukem vyhýbal. Ani v závodě se navíc nikdo z nás nemůže spoléhat na případnou „pomoc“ deště.

Slunce dnes v Singapuru zajde v 19:01 místního času, do zahřívacího kola pak jezdci vyjedou ve 20:00 místního času. V té době by v Singapuru mělo být už jen 27°C. Pravděpodobnost deště během závodu meteorologové udávají okolo 20%. 

Doporučujeme

Články odjinud