Pobočka v Británii? Piero Ferrari mluví o největší chybě Ferrari

Pobočka v Británii? Piero Ferrari mluví o největší chybě Ferrari

Flavio Briatore nedávno přišel s nápadem a současně podle něj také největším problémem Scuderie.

Ferrari je jeden ze tří týmů formule 1, který sídlí na kontinentu. Domovem všech ostatních týmů je Velká Británie.

Továrny se navíc povětšinou nachází i relativně blízko od sebe. Je to tak jakési formulové Silicon Valley. Pokud chcete hledat lidi pro tým formule 1, neexistuje lepší místo.

Maranello je v tomto ohledu úplně jiné. Nejblíže je pár desítek kilometrů Faenza a Toro Rosso, ale to je tak asi vše. Případným zaměstnancům se ne vždy chce stěhovat na italský venkov.

Flavio Briatore nedávno navrhl, že by Ferrari mělo otevřít pobočku ve Velké Británii. Exšéf Renaultu si myslí, že právě zde leží hlavní důvod toho, že rudé vozy z Maranella už téměř deset let nevyhrály titul.

Syn zakladatele Ferrari s tím ale nesouhlasí. Piero Ferrari je i po rozporcování Ferrari a vstupu na burzu s 10 % druhým největším akcionářem maranellské automobilky.

„Nikdy není snadné provozovat závodní tým s více než 1000 zaměstnanci,“ uvedl Ferrari, kterého cituje novinář Leo Turrini. „Měli jsme organizační problémy, ale nyní už jdeme správným směrem.“

GettyImages-1266691.jpg
John Barnard

Piero Ferrari má z představy pobočky v zahraničí trochu nepříjemné pocity. Za svou největší chybu označil okamžik, kdy svého otce přesvědčoval, že Ferrari potřebuje designera ze zahraničí. A on přišel… v letech 1987 až 1990 a 1993 až 1995 pracoval pro Scuderii John Barnard. Tedy on vlastně nepřišel. Barnard pracoval ze své kanceláře v Británii. Vývoj tak probíhal přes faxy a telefony.

„Bernard nikdy nebyl zapojen do naši kultury. Byla to velká chyba,“ uvedl Piero Ferrari.

Foto: Getty Images / Mark Thompson, Pascal Rondeau

Doporučujeme

Články odjinud