Po závodě jsme si s Maxem strategii vysvětlili, řekl Horner

Po závodě jsme si s Maxem strategii vysvětlili, řekl Horner

V průběhu nedělní Velké ceny Monaka přišel Max Verstappen o možnost boje o stupně vítězů. Následnou frustraci pak ventiloval skrze týmové rádio.

Po startu závodu v monackých ulicích kroužil Verstappen za Mercedesem Valtteriho Bottase na čtvrtém místě. Red Bull se rozhodl pro undercut, který měl Verstappena posunout na třetí pozici. To se ale nezdařilo, Max Verstappen nakonec dojel až pátý za třetím Ricciardem a čtvrtým Bottasem.

O kolo později po Verstappenově zastávce povolal Mercedes do boxů Bottase, který se stihl vrátit na trať před mladého Nizozemce. Po dalších pěti kolech zastavil u svých mechaniků i Daniel Ricciardo, který se následně vrátil na trať na třetím místě.

Tento průběh závodu velmi frustroval Maxe Verstappena, který se v týmovém rádiu nevyvaroval ani vulgarit.

Zvolenou taktiku pro Maxe Verstappena následně vysvětloval šéf stáje Red Bull Christian Horner. Rakouský tým se částečně rozhodl podle dobré výkonu Sergia Pereze na superměkkých pneumatikách.

„Perezovo výjezdové kolo z boxů bylo velmi dobré. Raději než kroužit za Bottasem jsem se tedy rozhodli něco udělat. Viděli jsme, že se blíží provoz na trati, a tak jsme se rozhodli pro undercut, jelikož i Ferrari začalo v provozu ztrácet.“

„V boxech jsme ale ztratili sekundu, která dovolila Valtterimu dostat se zpět před Maxe. To dalo příležitost Danielovi. Ten využil čisté trati před sebou a po pit stopu se dostal na třetí místo,“ doplnil své vysvětlení Horner.

Christian Horner si v neděli po závodě vysvětlit použitou taktiku i s Maxem Verstappen, který ji již o poznání klidněji přijal.

„Po závodě jsem se sešli a on to klidně přijal. Je pochopitelné, že v autě jsou emoce velmi vyhrocené. Navíc jsme takovou reakci od Maxe očekávali.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud