Po tragédii u McLarenu je pro mě podium speciální, raduje se Pérez

Po tragédii u McLarenu je pro mě podium speciální, raduje se Pérez

Sergio Pérez si ve voze Force Indie dojel pro třetí místo ve Velké ceně Bahrajnu 2014. Výsledek týmu pak ještě podtrhl Nico Hülkenberg na místě pátém.

Nebývalého úspěchu dosáhli ve Velké ceně Bahrajnu 2014 piloti týmu Force India. Sergio Pérez se díky třetímu místu podíval už počtvrté ve své kariéře na stupně vítězů a jeho týmový kolega Nico Hülkenberg dojel do cíle dnešního závodu na místě pátém.

„Znamená to pro mě hodně. Je to celkem speciální podium,“ jásal Pérez. „Prožíval jsem hodně těžké období, když jsem byl u McLarenu, byl jsem prostě dost daleko a neměl šanci o stupně vítězů vůbec bojovat. Když jsem se k McLarenu dostal, byl to hodně rychlý tým, nejrychlejší tým, takže když se ke mně dostala nabídka, nemusel jsem tu možnost zvažovat dvakrát.

Doufal jsem, že budu bojovat o titul a že budu vyhrávat závody. Bylo to ale hodně těžké, mnohem víc, než si lidé uvědomují. Nebylo pro mě jednoduché bojovat o podium, takže dokázat to tady v tomhle závodě je skvělý pocit,“ vysvětluje Mexičan.

Sergio zároveň dodává, že vrásky na čele mu při bahrajnském závodě vykouzlil výjezd safety caru, který dal rychlejším vozům možnost pilota snadno dojet. „Byli jsme ve velké nevýhodě ve srovnání s lidmi za námi. Safety car nám to všechno ztížil. Před ním to vypadalo docela pohodově, ale jakmile se objevil, bylo už těžké přinutit tvrdší směs pneumatik pracovat.

Dělal jsem všechno, co bylo v mých silách, abych udržel pozici, a dokázal jsem to. Potom tam byl vůz Red Bullu, který byl ke konci rychlý, ale my jsme se zvládli udržet před ním.“

Za velký úspěch považuje dnešní závod i Nico Hülkenberg. „Dnešek je pro tým skvělým dnem a já jsem za kluky moc rád. Bitva s Checem (Pérezem) byla čistá a férová. Když bojujete o podium, dáte do toho všechno, ale vždycky se držíte nohama na zemi. Byla to zábava.

Závěr závodu byl těžký, protože jsem musel bojovat od té doby, co zajel safety car, až do konce závodu. Byl jsem za Checem a cítil jsem, že jsem o něco rychlejší. Byl jsem ale ve špinavém vzduchu, což způsobilo, že jsem se až do konce trápil. Držel jsem za sebou Ricciarda tak dlouho, jak to jen šlo, a dokázal jsem se udržet před Vettelem.

Pro tým je to obrovský úspěch. Znovu jsme dokázali, že jsme konkurenceschopní, takže doufejme, že zvládneme tento moment udržet až do Číny,“ říká Hülkenberg.

Doporučujeme

Články odjinud