Po sérii špatných výkonů Force India Di Restovi stále věří

Po sérii špatných výkonů Force India Di Restovi stále věří

Paul di Resta se nemusí bát, že by výsledky posledních závodů ohrožovaly jeho pozici u Force Indie, alespoň to tvrdí vedení stáje.

Skotský závodník boural v Monze, Singapuru a Koreji a už šest závodů je bez bodů. To není dobrá vizitka, zvlášť ve chvíli, kdy Force India rozhoduje o svém jezdeckém složení pro příští rok.

"Nemyslím, že by to teď byla starost, takové věci se stávají," řekl zástupce šéfa týmu Bob Fernley pro Autosport. "Kdybychom Paulovi nevěřili, v autě by vůbec neseděl. Jen si musí vyčistit hlavu, makat, dál jezdit a mít výsledky."

K výběru jezdců Fernley dodal: "Musíte to brát za celou sezónu. Máte několik fantastických výsledků, několik špatných a je třeba to sečíst a udělat hodnocení na konci. Budoucnost nemůžete předpovídat na základě jednotlivých výsledků."

Za nehodu v Koreji převzal Di Resta plnou zodpovědnost. "Hrozně na to tlačím, protože s autem musíte být na hraně, abyste mohli bojovat," vysvětloval.

"Letos jsme velmi brzy přešli k vozu pro příští rok a to rozhodnutí bylo správné, ale nechal jsem se nachytat. Můžu jen zvednout ruce a říct, že jsem řídil a ujelo mi to, byla to drahá chyba. Tohle se mi nestává, ale chci pracovat na tom, abych to vyřešil."

Doporučujeme

Články odjinud