Po roční přestávce bere Sutil formuli 1 už jen jako práci

Po roční přestávce bere Sutil formuli 1 už jen jako práci

Nedobrovolné přerušení kariéry pomohlo Adrianu Sutilovi srovnat si priority. K formuli 1 teď přistupuje s odstupem, což uvolňuje tlak.

Sutil ztratil místo u Force Indie na konci roku 2011, jeho kariéru tehdy poznamenal podmíněn trest odnětí svobody za zranění Erica Luxe v šanghajském nočním klubu. Rok musel zůstat mimo formuli 1.

"Musím říct, že jsem si svůj život v roce 2012 užíval," uvedl pro F1 Racing. "Opravdu jsem si užíval život. Žiju v krásné zemi - Švýcarsku - a do té doby jsem neměl čas si ji užít. Na začátku roku to bylo těžké, když jsem neměl sedačku, a musel jsem se sám sebe ptát proč? Ale nikdo nemá odpověď na vše."

"Myslím, že se vše děje z nějakého důvodu, a já jsem se snažil svoji situaci pochopit. Zapomněl jsem všechna negativa a vzal jsem si z toho jen to pozitivní."

To znamenalo především uvědomění, že motorsport není celý život. Může být jeho součástí, ale ne vším. Sutil díky tomu získal odstup, který mu umožňuje větší soustředění za závodním volantem.

"To pozitivní bylo, že je příjemné mít normální život a moci trávit čas s přáteli. Ocenit takový život není jen o formuli 1. Není to celý život. Doma mám skutečný život. Vím, kde je, a formuli 1 teď beru jen jako svoji práci. Je to práce. Není to můj život."

"A myslím, že je důležité to vědět, protože jste díky tomu silnější. Život jde dál i bez závodění. Můžete podávat dobré výkony tady ve formuli 1, bez problémů. Ale pokud v životě nedokážete dělat nic jiného než závodit, tak se vystavujete velkému tlaku, abyste měli výsledky."

Doporučujeme

Články odjinud