Po povedené kvalifikaci (opět) zklamání v závodě pro tým Williams

Nica Rosberga zradila převodovka.

Kvalifikace znamenala pro Williams příslib dobrého závodu - Rosberg startoval sedmý a Nakadžima jen o dvě místa za ním. V závodě ale přišlo kruté vystřízlivění. Nico Rosberg odstoupil pro technické problémy, Kazuki Nakadžima po kolizi s krajanem Kobajašim.

"Dobře jsem odstartoval a získal pozici k dobru. Poté se mi dařilo vyhnout se kolizím. Pohyboval jsem se na třetím místě. Po zajetí safety caru zpět do boxů mě ale předjel Kubica. Čtvrté místo bylo ale pořád dobré, měli jsme dobrou strategii a vůz byl konkurenceschopný. Až do problémů s převodovkou to vypadalo dobře. Je škoda, že to dopadlo takhle. Začátek víkendu byl velmi slibný," řekl zklamaný Rosberg.

Kazuki Nakadžima odstoupil ze závodu po poměrně tvrdém nárazu do bariéry z pneumatik, do které jeho auto doplachtilo přes celou štěrkovou únikovou zónu. Japonský pilot nicméně naštěstí z vozu vylezl nezraněn.

"Na startu jsme měli štěstí, podařilo se nám získat několik pozic a posunuli jsme se vpřed i po nehodách. Při restartování závodu to bylo složité, nedokázal jsem udržet pozici a zasekl jsem se za vozy přede mnou. Závod se pro nás až do bouračky vyvíjel dobře. Mrzí mě, že to takhle dopadlo," prozradil Nakadžima.

Doporučujeme

Články odjinud