Po pauze pokračuje formule E, závodit se bude na okruhu bratří Rodríguezů

Po pauze pokračuje formule E, závodit se bude na okruhu bratří Rodríguezů

Po delší odmlce bude o tomto víkendu pokračovat šampionát elektrických monopostů formule E. Závodit se bude v Mexico City na okruhu bratří Rodríguezů, který hostí i grand prix formule 1.

Monoposty formule E závodí v mexické metropoli na zkrácené verzi okruhu, na kterém se ve druhé polovině sezóny prohánějí i vozy „královny motorsportu“. Autódromo Hermanos Rodríguez měří pro formuli E 2093 metrů a v porovnání s okruhem formule 1 je o polovinu kratší.

Piloti v šampionátu elektrických formulí opouštějí hlavní rovinku okruhu již po její polovině a dlouhou pravotočivou zatáčkou se dostávají na zadní rovinku, která vede až k baseballovému stadionu.

Baseballový stadion poté Buemi, di Grassi a spol. nebudou opouštět výjezdem pro formuli 1, ale technickou pasáží se vrátí zpět do vjezdové části a arénu objedou dlouhou zatáčkou na pravou ruku, která celé startovní pole dovede zpět na startovní a cílovou rovinku. Právě tudy se na Autódromo Hermanos Rodríguez jezdilo v dobách, kdy se aréna stále využívala pro baseball.

Technická pasáž na stadionu bude během sobotního závodu sloužit také jako aktivační zóna pro útočný mód.

Zajímavostí je, že za tři roky konání Mexico E-Prix jsme poznali tři různé vítěze. V roce 2016 zde vyhrál Jerome d’Ambrosio s monopostem týmu Dragon, o rok později triumfoval Lucas di Grassi s vozem Audi a v loňském roce slavil vítězství di Grassiho týmový kolega Daniel Abt.

Vítěz z roku 2016 d’Ambrosio přijíždí letos do Mexika jako druhý muž celkového pořadí, který ztrácí po třech závodech pouhé dva body na vedoucího Sama Birda. Brit ve službách týmu Virgin se do čela průběžného pořadí šampionátu vyhoupl díky vítězství v Santiagu.

Čtvrtý závod sezóny formule E 2018/2019 můžete sledovat v sobotu večer na Eurosportu 1. Od 19:00 je na programu kvalifikace a přenos závodu poté startuje ve 22:45.

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud