Po Mexiku se může F1 vrátit také do Argentiny

Po Mexiku se může F1 vrátit také do Argentiny

Formule 1 by mohla mít další závod na americkém kontinentu. Po Mexiku se může vrátit do Argentiny, kde se jel poslední závod v roce 1998.

Argentina má k formuli 1 velmi blízko. Vždyť to byla po Indianapolis v USA první země mimo Evropu, kam se formule 1 vydala. Navíc nám Argentina dala legendy, jako byli Juan Manuel Fangio neb Carlos Reutemann.

Pak ovšem Argentina několikrát z kalendáře vypadala třeba  – po válce o Falklandy (Malvíny). Naposledy se zde jelo v roce 1998, kdy vyhrál Schumacher.

Pojítkem mezi Argentinou a formulí 1 je momentálně zástupce šéfa Lotusu Federico Gastaldi. Ten je nejen Argentincem, ale byla to právě jeho rodina s několika přáteli, která naposledy závod pořádala.

Gastaldi řekl agentuře Reuters, že Bernie Ecclestone je nakloněn návratu do Argentiny. Ten to potvrdil s tím, že to není jisté, ale stát se to může.

Za organizací závodu by měl tentokrát stát bratr Federica Gastaldiho Marcus.

Uplynulá mexická Grand Prix snahy Argentiny ještě podpořila a to nejen skvělou atmosférou, ale také návštěvností – jen v neděli přišlo na 135 tisíc lidí.

Ecclestone nyní čeká, jak dopadnou prezidentské volby, které jsou naplánovány na 22. listopadu. Pokud vše vyjde, jelo by se zřejmě na starém okruhu.

„Bernie je přesvědčen, že dává větší smysl jít do hlavního města jako za starých časů. Máme infrastrukturu, logistiku,“ říká Gastaldi.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud