Po loňských zkušenostech věnuje Hamilton větší pozornost konzistenci

Po loňských zkušenostech věnuje Hamilton větší pozornost konzistenci

Nevyrovnané výkony byly v loňském roce pro Lewise Hamiltona velkým ponaučením z hlediska přístupu k závodění. Letos myslí víc na šampionát jako celek.

McLaren má letos velmi rychlé auto, což dokázal stoprocentní úspěšností v kvalifikacích. Ovšem šampionát vede Fernando Alonso. "Nebudu popírat, že jsem zklamaný z toho, že jsem získal dvě pole position a nedokázal je přetavit ve vítězství," řekl Hamilton. "Ale chci si myslet, že jsem prostě neměl štěstí a že dřív nebo později ho mít budu."

"Také se domnívám, že mě loňský rok naučil, jakou cenu má konzistence - nemá smysl se honit za skvělým výsledkem, pokud nedokážete navázat dalším silným výsledkem v následujícím týdnu. Takže to teď možná beru trochu víc v klidu, nakonec v roce 2007 jsem do šestého závodu nezískal ani jedno vítězství, ale v boji o titul jsem byl celý rok."

"Nemyslím, že by se rozložení sil už ustálilo, takže je důležité získat dobré výsledky, dokud je to možné. Bude zajímavé sledovat, jak se pořadí změnilo za ty tři týdny, bude to zajímavý víkend (v Číně)."

Konzistence ovšem neznamená, že by jel Hamilton do Šanghaje jen kroužit. S vozem, který má, musí mít ty nejvyšší ambice. "Hledím na šampionát jako celek, a i když bych samozřejmě rád vyhrál každý závod, je důležitější získat v každém závodě hodně bodů. První dva závody podle mě ukázaly, že určitě máme na vítězství," hodnotil.

"Malajsie byla dobrým příkladem, jak sbírat body, když myslíte na šampionát. To jsem si z toho závodu odnesl jako pozitivní věc. Ale ano, do Číny pojedu s cílem zvítězit. Ale bude to stejně důležité jako získat hodně bodů, pokud vítězství nebude z nějakého důvodu možné."

Doporučujeme

Články odjinud