Po krachu dohody se Sauberem jedná Honda s jinými týmy

Po krachu dohody se Sauberem jedná Honda s jinými týmy

Sauber nebude jezdit s pohonnými jednotkami Honda, ale zůstane u Ferrari. Honda přesto chce dodávat pohonné jednotky více týmům.

Už pár dní se spekuluje, že by Honda mohla dodávat své pohonné jednotky Toro Rosso. Pro juniorku Red Bullu by to byla už druhá změna v relativně krátké době. Toro Rosso přešlo letos na pohonné jednotky Renault a to od Ferrari. 

Honda potvrdila, že jedná s dalšími týmy. Příliš mnoho jiných možností kromě Toro Rosso samozřejmě není. Force India a Williams mají navíc smlouvy s Mercedesem.

„Mluvíme s týmy – kromě těch továrních jako jsou Ferrari nebo Mercedes, abychom zjistili, zda existuje příležitost uzavřít dodavatelskou dohodu,“ potvrdil Jamamoto.

Manažér Hondy připustil, že dosažení cíle už pro rok 2018 bude obtížné, ale Honda se nevzdává.

„Pokud nebudeme mít zákaznický tým, chceme pokračovat ve spolupráci s McLarenem a poté vzít zákaznický tým pro rok 2019.“

Kdyby se Honda a Toro Rosso dohodli, mohla by se zvýšit šance na uzavření spolupráce mezi McLarenem a Renaultem. Francouzům se moc nechce dělat pohonné jednotky pro čtyři týmy.

Jamamoto ale věří, že McLaren je stále odhodlán spolupracovat na současném projektu.

Pár slov padlo i na adresu zrušené spolupráce se Sauberem. „Pracovali jsme na příštím roce. Některé detaily však nebyly dohodnuty – například nasazení japonského jezdce nebo další aktivity. Oni mají například některá zařízení, která bychom mohli použít pro jiné kategorie.“ 

S Kaltenbornovou se Honda na spolupráci v jiných kategoriích dohodla. Jakmile se ale změnily v Sauberu poměry, tým svůj postoj přehodnotil. 

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud