Po Grosjeanovi se do Hamiltona pustil i Magnussen

Po Grosjeanovi se do Hamiltona pustil i Magnussen

Kevin Magnussen v pátek neměl snadný den. Pro první trénink musel vůz přenechat Giovinazzimu, který boural. Magnussen tak vyjel do druhého tréninku později a odjel jen pár kol.

Haas dokonce označil pátek za nejhorší den v historii. Magnussenovi navíc z jeho pohledu komplikoval situaci Lewis Hamilton, který mu překážel.

„Nikdo před ním nebyl a on přesto jede v posledním sektoru extrémně pomalu, když já jsem v rychlém kole,“ řekl Magnussen pro Motorsport.com. 

„Není to pro něj nutné, aby jel v posledním sektoru pomalu, když není nikdo před ním. Ale on vždy překáží, to není žádná novinka. Dnes jsem odjel čtyři kola a i tak se mu povedlo mě zdržet.“

Magnussen se do Hamiltona ze stejného důvodu pustil už v Monaku. S jezdcem Mercedesu si ale o záležitosti nepromluvil, protože se s ním obecně moc nebaví.

„Co mohu dělat? Neřídím jeho auto. Některým jezdcům je to jedno. Mně to bude také jedno, až bude v kvalifikaci v rychlém kole... a uvidíme. To, co dělá, není proti pravidlům, ale ukazuje, že mu chybí špetka respektu.“

Foto: Getty Images / Dan Mullan 

Doporučujeme

Články odjinud