Pneumatiky nám odcházely rychleji než ostatním, lituje Vettel

Pneumatiky nám odcházely rychleji než ostatním, lituje Vettel

Ferrari nemělo letos poprvé svého zástupce na stupních vítězů, když ve Velké ceně Španělska vozů formule 1 skončil Sebastian Vettel čtvrtý a Kimi Räikkönen cíl závodu kvůli technickému problému neviděl.

Vettel se na startu dostal na druhé místo před Valtteriho Bottase a zdálo se, že na druhém místě za Lewisem Hamiltonem z Mercedesu také závod dokončí. Ferrari však Vettela při režimu Virtuálního safety caru po polovině závodu povolalo ke druhé zastávce v boxech, čímž se Němec propadl z druhé na čtvrtou pozici.

Na dotaz Sky Sports, zda to podle něj byla správná taktika, Vettel odpověděl: „Ano, protože zpráva byla taková, že nebylo možné zůstat na trati. Pneumatiky nám odcházely rychleji než ostatním, ačkoliv to samozřejmě vypadá jinak a špatně.“

Zbytek závodu pak Vettel strávil za Maxem Verstappenem i přesto, že pilot Red Bullu měl poškozené přední křídlo a Vettel byl na nové sadě střední směsi pneumatik.

„Celkově jsme byli trochu rychlejší, měli jsme i čerstvější pneumatiky, ale jak kola plynula, neměli jsme dostatečnou rychlost,“ přiznal Vettel.

„Nebyli jsme dostatečně rychlí. Ani na konci jsem na tom nebyl s pneumatikami dobře, i když ty moje byly novější. Byl to slušný víkend, potřebujeme jen pochopit, co dělat s pneumatikami. Musíme se na to podívat.“

Räikkönen měl technický problém

Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen letos podruhé nedokončil závod, když ve Španělsku vypověděl službu jeho vůz a Fin v závodě skončil po 25 kolech.

„Můj závod dnes probíhal docela dobře, byl jsem na slušné pozici a rychlost byla dobrá,“ řekl Räikkönen.

„Jel jsem čistě a šetřil jsem pneumatiky. Všechno mohlo být v pořádku, ale bohužel nebylo. V jednu chvíli jsem začal ztrácet výkon. Dokázal jsem jet dál, ale samozřejmě už ne plnou rychlostí, tak jsem zajel do garáže.

O tom problému, který jsme měli, víc nevíme. Musíme vzít vůz zpět do továrny a zkontrolovat, co se stalo. Když se podíváme na šampionát, tak tento výsledek má k ideálu daleko, a jsem velmi zklamaný.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud