Pneumatiky mají kratší životnost na žádost týmů, brání se Pirelli

Pneumatiky mají kratší životnost na žádost týmů, brání se Pirelli

Nový dodavatel pneumatik pro formuli 1 nevydržel stěžování jezdců na kratší životnost jeho produktů. Pirelli vzkázalo, že se jedná o vlastnost, která závody zatraktivní.

V posledních dnech se objevilo několik negativních ohlasů na výdrž pneumatik Pirelli. Fernando Alonso či například Sebastian Vettel dali najevo své zklamání ze skutečnosti, že budou muset do boxů zřejmě mnohem častěji než dřív, a v závodech tak bude panovat větší nejistota.

"Rychlejší opotřebení pneumatik je vlastnost, o kterou zvlášť požádali týmy a pořadatelé soutěže, aby se zlepšila podívaná ve formuli 1," reagovalo Pirelli. "Už mnoho pilotů vysvětlilo, že čím kratší výdrž pneumatik, tím méně času na trati, více zastávek, a tudíž i více šancí na předjetí a lepší podívanou. Je to pro tuto soutěž příležitost, ne problém." 

"Je také třeba říct, že v zimních testech jsme nemohli jezdit za optimálních okolností, co se teplot, které byly příliš nízké, a podmínek na trati týče. Doufáme, že během testů příští týden v Barceloně nastanou podmínky, které všem umožní ověřit si skutečnou výkonnost našich pneumatik. I nadále budeme úzce spolupracovat s týmy a věnovat maximální pozornost jejich připomínkám."

Doporučujeme

Články odjinud