Plníme přání fanoušků, konstatuje Asociace týmu formule 1

Plníme přání fanoušků, konstatuje Asociace týmu formule 1

Týmy formule 1 se znovu obrátily na své fanoušky a udělaly bilanci změn, které prosadily v reakci na výsledky průzkumu veřejného mínění.

Velký internetový průzkum zorganizovala Asociace týmů F1 (FOTA) loni, zúčastnilo se ho více než 85 tisíc respondentů z více než 190 zemí. Týmy se nyní obrátily otevřeným dopisem na fanoušky a připomněly, co všechno se podařilo za rok změnit.

Více než 90 procent fanoušků chtělo napínavější závody a více předjíždění. "Prostřednictvím Pracovní skupiny FOTA pro technická pravidla jsme ve spolupráci s FIA a novým dodavatelem pneumatik Pirelli dali tuto záležitost na první místo," uvádí asociace. "Máme za sebou španělskou Grand Prix, tedy pět závodů sezóny 2011, a doufáme, že cítíte pozitivní přínosy, které v této oblasti měly inovace jako jsou systém zadního křídla a upravené směsi pneumatik."

Další přání fanoušků, které se podařilo podle FOTA splnit, jsou: návrat systémů na rekuperaci kinetické energie, bodovací systém, který zvýhodňuje vítěze závodu, a televizní přenosy v HD.

"Tyto úspěchy nás těší, ale neusneme na vavřínech. Víme, že je třeba udělat další práci, a my chceme i nadále naslouchat našim fanouškům, abyste mohli dál vést naše úsilí při zlepšování sportu, který všichni milujeme," uvedla FOTA.

Fanoušci si také přáli mít možnost přímo diskutovat s týmy a jezdci. FOTA proto začala organizovat diskuzní fóra, první se uskutečnilo loni v Londýně. Další jsou letos v plánu pro Kanadu, Velkou Británii a Itálii. "A i když se nebudeme moci setkat s vámi všemi, buďte si jistí, že budeme naslouchat a dál se snažit o zlepšení pokaždé a všude, kde to bude možné," dodala asociace v dopise, který podepsal její šéf Martin Whitmarsh.

Doporučujeme

Články odjinud