Platící jezdce nechceme a chtít nebudeme, vzkazuje Force India

Platící jezdce nechceme a chtít nebudeme, vzkazuje Force India

Ač pro ni není snadné naplnit rozpočet, nehodlá si Force India na rozdíl od některých svých soupeřů pomáhat platícími jezdci.

Ve středu a na konci pole jsou platící piloti rozšířeným jevem, ale Force India patří mezi výjimky.

"Pro tým je to špatný signál, když angažujete platícího jezdce," řekl spolumajitel stáje Vidžaj Mallya pro Autosport. "Výběr jezdců konzultuji s inženýry a technickým ředitelem, bylo to tak hlavně pro rok 2013, kdy jsme měli na výběr mezi dvěma a rozhodli se pro Adriana Sutila."

"Bylo to dáno především tím, že klíčoví techničtí lidé v týmu řekli: 'Vezměme jeho.' Nechtěl jsem, aby měli pocit, že veškeré jejich úsilí vyvinuté při stavbě konkurenceschopného vozu vyjde vniveč proto, že jsem vybral jezdce, který nebyl ten nejlepší dostupný."

Takto chce Mallya postupovat i v budoucnu. "Neměl jsem platící jezdce, vybíral jsem talentované jezdce a tento přístup se nezmění."

Šanci novým závodníkům dává Force India na místě třetího pilota, v minulých letech to byli Paul di Resta, Nico Hülkenberg a Jules Bianchi. Teď je to James Calado.

"James Calado na nás velmi zapůsobil. Když poprvé seděl ve voze formule 1, mimo testu na rovince, odvedl skvělou práci. Byl na mém seznamu číslo 1," komentoval Mallya.

Doporučujeme

Články odjinud