Plány Sauberu mě přesvědčily, abych podepsal, říká Ericsson

Plány Sauberu mě přesvědčily, abych podepsal, říká Ericsson

Švédský závodník prodloužil smlouvu s týmem na sezónu 2016.

Marcus Ericsson říká, že velké odhodlání a odvážné plány jej přesvědčily prodloužit svou smlouvu s týmen Sauber i na sezónu 2016.

„Hned po Silverstonu jsme si sedli, abychom vymysleli plán na zbytek roku a trochu si popovídali o autě na příští sezónu,“ řekl Švéd. „Vložili jsme poměrně velkou důvěru do vývoje pro konec letošního roku a to nás snad postaví do dobré pozice také pro příští rok.

Cítím, že se toho hodně děje ve vztahu k příštímu roku, takže proto jsem se velice snadno rozhodl zůstat tady ještě rok.“

Bývalý pilot Caterhamu dodal, že vývojové plány pro rok 2016 také z velké části závisí na tom, jaké finanční podmíky si tým dokáže vytvořit.

„Ještě nevím, ale bude to záležet na tom, kolik peněz budeme moci do vývoje investovat. Ještě to není rozhodnuté.“

Ericsson zahájil letošní sezónu úspěšně, během první tří závodů dvakrát bodoval. S příchodem evropské části sezóny se však jeho výsledky zhoršily a Švéd znovu bodoval až na Hungaroringu. Do Belgie však míří s optimismem.

„Pro Spa bychom měli očekávat poměrně velký posun ze strany motoru, pak pro Singapur budeme mít pár věcí na aerodynamice,“ prozradil. „Je docela těžké soudit, kolik nám to přinese, ale měl by to být další významný posun v časech na kolo.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud