Pirelli zvažuje zavedení různých druhů jedné směsi

Pirelli zvažuje zavedení různých druhů jedné směsi

Pirelli se uchází v tendru o možnost dodávat pneumatiky pro vozy formule 1 i po příští sezóně. Současně s tím ale čelí kritice. Výsledkem by mohlo být zavedení většího počtu směsí.

Stále se diskutuje o možnosti zavedení volného výběru pneumatik od příštího roku. Současně s tím probíhá tendr na nového nebo možná staronového dodavatele a Pirelli čelí kritice, že jsou současné pneumatiky moc tvrdé. V Kanadě řada jezdců jela jen na jednu zastávku.

Nyní Italové přichází se zajímavou myšlenkou. Už dříve se objevily návrhy, že bychom mohli mít více směsí – pravděpodobně šest místo čtyř. Pirelli teď vymyslelo jiný koncept.

Současné označení a specifikace by zůstaly. Měli bychom tedy super měkkou, měkkou, střední a tvrdou. Každá směs by ale měla až tři různé varianty. Pirelli by pak přivezlo tu variantu, která danému okruhu nejvíce sedí. Jinými slovy: měkká v Monaku by mohla být jiná než měkká v Kanadě.

„Je to něco, co je těžké udělat, ale pokud chceme zůstat ve sportu po rok 2017 a dál, tak bychom se na něco takového mohli skutečně podívat,“ řekl pro Autosport Hembery. 

Foto: Pirelli

Doporučujeme

Články odjinud