Pirelli váhá s pneumatikami pro Silverstone, Ferrari doufá v měkčí směsi

Pirelli váhá s pneumatikami pro Silverstone, Ferrari doufá v měkčí směsi

Jak silná bude konkurence Red Bullu v příští Grand Prix, bude do značné míry ovlivněno pneumatikami Pirelli. Italové zatím nevědí, které směsi do Silverstonu přivezou.

Ferrari dlouhodobě ví, že čím měkčí pneumatiky, tím větší šanci má bojovat s Red Bullem. "Co se týče pneumatik, nejsem s ohledem na Silverstone moc velký optimista, protože jsem zaslechl, že možná budeme mít střední a tvrdou směs," uvedl Felipe Massa. "Pokud to tak bude, může to pro nás být problém. Nejen pro nás, ale pro většinu týmů, kromě Red Bullu a možná i McLarenu."

Pirelli ale zatím nerozhodlo. Teprve analyzuje data z posledního závodu a velmi důležitá je také předpověď počasí. "Je to pro nás velká výzva, protože chceme dobrý závod," uvedl sportovní šéf italského výrobce Paul Hembery pro Autosport. "Zároveň ale nechceme moc zastávek v boxech. Silverstone by mohl být velmi horký. Pokud bude horký, rychlý a agresivní, čeká nás těžké rozhodnutí."

"Pokud bude chladno, nechcete moc tvrdé směsi, ty by klouzaly a drolily se. Analyzujeme to. Podíváme se na data z Valencie a do pondělního večera nebo nejpozději úterního rána musíme rozhodnout."

Hembery si je velmi dobře vědom, že bude mít alokace směsí dopady na rozložení sil ve startovním poli. "Týmy mají různé názory, požádali jsme je o radu, ale samozřejmě nechceme nikoho upřednostnit nebo poškodit. Musíme vzít v potaz celé pole," řekl. "Máme 12 týmů a věříme, že ve vztahu k nim uděláme správné rozhodnutí, čímž bude samozřejmě správné i pro nás."

Z hlediska Pirelli je důležitý počet zastávek. Hembery očekává, že v každém případě budou týmy v Silverstonu potřebovat čtyři pit stopy, ale chce se vyhnout pěti. Zároveň musí brát ohledy na potřeby jednotlivých stájí.

"Naší hlavní starostí je, abychom nikoho nepoškodili. Někdo říká, že od Barcelony hrají tvrdé pneumatiky do karet těm, kdo mají velký přítlak, takže musíme být opatrní, aby zvolené pneumatiky nepoškodily žádný tým. Zároveň ale nechceme mít pět zastávek v boxech, takže musíme najít rovnováhu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud