Pirelli: Tvrdou směs už letos nepoužijeme

Pirelli: Tvrdou směs už letos nepoužijeme

Italský dodavatel pneumatik oznámil, že pro zbytek sezony si týmy budou muset vystačit pouze se třemi rozdílnými směsi.

Velká cena Velké Británie tak byla poslední, ve které jsme mohli stříbrně označenou tvrdou směs vidět v akci. "Nemyslím si, že bychom tvrdou směs viděli znovu. Myslím si, že je možná až moc tvrdá a že střední směs se ukázala být dostatečně odolná pro agresivní okruhy, na které zavítáme," řekl šéf Pirelli.

Paul Hembery dále prozradil, že tvrdou směs, kterou Pirelli dodávalo týmům letos, nejspíše neuvidíme ani v příští sezoně. Pro rok 2012 Italové vyvíjí zcela novou směs: "Pravděpodobně v příští sezoně se ze střední směsi stane tvrdá. Asi vložíme něco mezi současnou měkkou a střední směs. Chceme mezi nimi udržet vteřinový rozdíl."

I nadále ale bude Pirelli pokračovat v trendu volby sad pneumatik od závodu k závodu podle toho, jak uzná za vhodné. "Myslím si, že musíme, protože okruhy, na kterých se pojede, jsou opravdu odlišné. Vypadá to, že jediné okruhy, které jsou si podobné, jsou ty městské. V Singapuru se navíc nabízí otázka deště v noci, s teplotami čtyřicet stupňů Celsia, což je bizarní situace, takže to bude fascinující," doplnil Paul Hembery

Italové už dříve oznámili alokaci pneumatik pro nadcházející závody, ze které je zřejmé, že se ve Spa a Monze ke slovu dostane střední a měkká směs. V Singapuru to pak budou super měkká  a měkká.

Doporučujeme

Články odjinud