Pirelli: Průměrem na závod budou spíše tři zastávky v boxech

Pirelli: Průměrem na závod budou spíše tři zastávky v boxech

Jednotný dodavatel pneumatik Pirelli musel upravit své předpovědi pro letošní sezónu, zastávek v boxech bude zřejmě víc, než očekával.

Pirelli bylo požádáno, aby vyrobilo takové pneumatiky, které donutí jezdce navštívit mechaniky více než jednou za závod. Italský výrobce si dal za cíl průměr dvou zastávek v boxech, ale na základě posledních testů v Barceloně zjistil, že jich zřejmě bude víc.

"Viděli jsme zajímavé simulace závodů, ale týmy samozřejmě taktizují, protože jsme slyšeli komentáře, které neodpovídaly zvolené taktice, a naopak," konstatoval sportovní šéf Pirelli Paul Hembery. "U jednotlivých týmů jsme viděli strategie dvou až čtyř zastávek."

I když byly teploty v Barceloně nejvyšší za celou dobu předsezónních příprav, stále se nevyrovnaly podmínkám, které panují během závodních víkendů. Pneumatiky by tedy měly nakonec trpět nižším opotřebením než v testech, přesto Hembery přiznal, že průměrný počet zastávek bude vyšší, než byl původní cíl.

"Co se nás týče, děláme to, oč jsme byli požádáni, což je vytvoření podmínek pro větší počet zastávek v boxech," zopakoval. "Cílem byly dvě, ale v současnosti to spíše vypadá na tři za závod. Ale to si časem ověříme."

Pro Pirelli je trochu nepříjemné, že byly zrušeny testy a závod v Bahrajnu, protože vysoké teploty na pouštním okruhu by umožnily ověření pneumatik v těch správných podmínkách.

Doporučujeme

Články odjinud