Pirelli připravuje nabídku pro formuli 1, má zájem být jednotným dodavatelem

Italský výrobce Pirelli se nevzdal šance na návrat do formule 1, zatím je však pozadu za Michelinem a Avonem, svoji nabídku totiž ještě nesepsal. Ale má zájem působit v nekonkurenčním prostředí.

Podle Auto Motor und Sport je velmi blízko k uzavření smlouvy s formulí 1 francouzský Michelin, protože učinil několik ústupků a slevil z ceny. Jako překážka by se ale mohla jevit podmínka, že nechce být jednotným dodavatelem, naposledy to zopakoval dnes.

Pirelli situaci sledoval a na základě získaných informací sepisuje nabídku, kterou chce formuli 1 předložit. V Barceloně ale ještě není připravený ji prezentovat. Zatím nemá ani jasnou představu o ceně, kterou bude požadovat, ale je ochotný setrvat u 13palcových pneumatik a zároveň nepožaduje konkurenci více dodavatelů, což je preferované řešení týmů.

Asociace týmů formule 1 si přála rozhodnout o novém dodavateli pneumatik, který příští rok nahradí Bridgestone, již během závodního víkendu ve Španělsku. Je ale možné, že se rozhodovací proces pozdrží, což by v případě, že se nebudou měnit základní parametry pneumatik, nemuselo způsobit větší komplikace.

Doporučujeme

Články odjinud