Pirelli připravilo záložní pneumatiky po vzoru loňských

Pirelli připravilo záložní pneumatiky po vzoru loňských

Firma Pirelli připravila pro novou sezónu formule 1 i záložní sady pneumatik. Ty jsou navrženy ve stylu těch loňských, které podléhaly rychlé degradaci.

Při příležitosti představení nových pneumatik pro sezónu 2017 oznámila italská společnost Pirelli rovněž i vyrobení několika záložních sad, které jsou svojí filosofií podobné těm z roku 2016. Pneumatiky pro nadcházející sezónu jsou na rozdíl od několika předcházejících let širší a měly by podléhat mnohem menší degradaci. Zmíněné záložní sady by měly naopak být rychle opotřebitelné po vzoru těch z let nedávno minulých.

Vyvinutí záložních sad potvrdil v Turíně během tohoto týdne závodní manažer Pirelli Mario Isola. Zároveň však dodal, že jejich případné použití by vyžadovalo souhlas od FIA i vedení jednotlivých týmů.

„Rozhodli jsme se, že novou sezónu začneme s úplně novými pneumatikami, postavenými podle filosofie nízké degradace. Při vývoji jsme pracovali s domněnkou, že nové monoposty budou dosahovat stejných rychlostí jako v počítačových simulacích. Pokud ovšem vozy nebudou v reálu takových výkonů dosahovat, budeme se muset uchýlit k použití záložních sad,“ řekl Isola pro motorsport.com.

Podle Isoly mají Pirelli připravený jeden homologovaný typ záložních pneumatik, který by bylo v případě potřeby možno využít.

„Máme připravenou jednu homologovanou škálu pneumatik vyvinutých po vzoru roku 2016, které by po diskuzi s týmy a FIA byly použitelné. V současnosti však nic podobného nezvažujeme.“  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud