Pirelli předpovídá pro Kanadu dvě až tři zastávky v boxech

Pirelli předpovídá pro Kanadu dvě až tři zastávky v boxech

Okruh Gillesa Villeneuva je na pneumatiky relativně náročný, přesto by i na měkčích směsích měl být počet pit stopů v požadovaném průměru.

Italský výrobce přiveze do Montrealu super měkkou a střední směs. "Kanada je vždy jedním z nejméně předvídatelných závodů roku, částečně proto, že je tak náročná na pneumatiky, hlavně kvůli tvrdému brzdění a požadavkům okruhu na trakci," vysvětloval sportovní šéf Pirelli Paul Hembery.

"Očekáváme dva až tři pit stopy na vůz, ale přesnou předpověď dokážeme udělat až v pátek po jízdách."

Z pohledu diváka by mělo být dění na trati zajímavé. "Kvůli vysokému opotřebení a degradaci očekáváme využití několika různých strategií, stejně jako tomu bylo loni. Týmy budou rozhodovat, jestli pojedou strategii sprintu, nebo jestli uskuteční méně zastávek a budou klást důraz na výdrž."

"V Kanadě často funguje nejlépe flexibilní přístup, takže můžeme očekávat, že si mnoho týmů nechá své možnosti otevřené, což umožní jezdcům udělat rozdíl, když se to skutečně počítá," uzavřel Hembery.

V pátečních trénincích dostanou jezdci na testování upravené zadní pneumatiky, které by už neměly trpět oddělováním běhounu. Pokud budou všechny týmy souhlasit, Pirelli je nasadí v Británii.

Doporučujeme

Články odjinud