Pirelli odhaduje v Německu jednu až dvě zastávky v boxech

Pirelli odhaduje v Německu jednu až dvě zastávky v boxech

Na základě dat z volných tréninků Pirelli spočítalo, že by si jezdci mohli na Nürburgringu vystačit s jednou až dvěma zastávkami. Zároveň vidí prostor pro odvážné varianty s posunutou zastávkou na konec závodu.

"Před závodním víkendem jsme odhadovali, že měkká pneumatika vydrží 20 kol, ale teď některé týmy plánují 30 kol. To znamená, že pravděpodobně budou mít jednu nebo dvě zastávky," uvedl sportovní šéf Pirelli Paul Hembery pro Autosport.

"My bychom rádi viděli strategii, kdy jezdec pojede na měkkých (druhé sadě) až do konce a na poslední tři nebo čtyři kola udělá rychlou zastávku (pro střední směs). Někteří se ale pokusí vydržet na první sadě co nejdéle a pak zůstanou na střední směsi, aby to zkusili jen na jeden pit stop."

Střední směs samozřejmě není tak rychlá jako ta měkká, ale podle Hemberyho vydrží na Nürburgringu hodně dlouho. "Opotřebení je velmi malé," potvrdil. "Naše současné odhady říkají asi 100 kol, takže by mohla odjet dva závody. Na začátku sezóny všichni říkali, že bychom to nedokázali, ale my jsme vždy říkali, že ano."

Podle Hemberyho k dlouhé životnosti přispívá chladné počasí, nenáročný povrch tratě a v neposlední řadě pokrok týmů při práci s obutím.

Doporučujeme

Články odjinud