Pirelli očekává v Koreji dvouzastávkové strategie

Pirelli očekává v Koreji dvouzastávkové strategie

Jezdci dostanou letos v Koreji stejné pneumatiky jako loni a podle odhadů Pirelli by měli mít i podobné závodní strategie.

Formule 1 se stěhuje na Jeongam přímo ze Suzuky. Pirelli veze do Koreje měkkou a super měkkou směs.

"Vezeme stejné pneumatiky jako loni, tehdy to byla celkem odvážná volba, protože v Koreji je boční zatížení největší ze všech okruhů, na kterých používáme super měkké pneumatiky," připomněl sportovní šéf italského výrobce pneumatik Paul Hembery.

"Nakonec super měkké vydržely 10 a více kol, zatímco měkké 20 a více kol, což většině jezdců umožnilo strategii dvou zastávek."

Navzdory meziročním změnám ve směsích očekává Hembery stejný průběh závodu jako loni.

"Letos jsou všechny naše pneumatiky měkčí, kromě té super měkké, ta zůstala stejná. Letos bychom měli být svědky dalšího závodu o dvou zastávkách, letos by měl být teoreticky ještě rychlejší."

"Ovšem letos došlo k jistým změnám v pravidlech o aerodynamice, které obecně zpomalily časy na kolo v celé sezóně. Strategie hrály v loňském závodě klíčovou roli, ale také vyjel safety car a na začátku víkendu pršelo."

"Takže Korea je ten typ okruhu, na kterém se může stát cokoliv, a jako vždy budou nejúspěšnější ty týmy, které mají nejvíc dat a dokáží tyto informace rychle přizpůsobit měnícím se okolnostem."

Doporučujeme

Články odjinud