Pirelli očekává další závody se čtyřmi pit stopy

Pirelli očekává další závody se čtyřmi pit stopy

Týmy zablokovaly úpravy směsí, a proto podle Pirelli není možné vyloučit, že i v některých dalších závodech budou jezdci potřebovat vyšší počet zastávek v boxech, než je žádoucí.

Cílem Pirelli jsou dvě až tři zastávky za závod. Sportovní šéf italské značky Paul Hembery míní, že se ho nepodaří naplnit pokaždé ani ve zbytku sezóny.

"Letos máme 19 okruhů, a to znamená mnoho různých podmínek," řekl pro Autosport. "Někdy budeme v rámci mezí, jindy budeme úplně na hraně kvůli danému okruhu."

"Týmy zlepšují svoji práci s pneumatikami, jak jsme viděli v posledních sezónách, na začátku to bývá živější a pak kolem Maďarska se to hodně vyrovná. Ale myslím, že ještě budeme mít těžké závody. Čeká nás Silverstone, a jestli tam bude znovu horko, tak to z našeho pohledu může být těžký závod."

"Takže asi budeme mít některé závody se čtyřmi zastávkami, což jsme říkali, že nechceme."

Zabránit tomu Pirelli nemůže, protože má svázané ruce pravidly. "Potřebovali bychom změnit tvrdou směs, abychom se tomu vyhnuli, ale na to potřebujeme souhlas všech týmů a víme, že ten nepřijde."

"Pokud o to budeme požádáni, můžeme to udělat, ale jinak bych vzkázal, abyste s námi vydrželi pár závodů. Hovoříme o průměrech a za sezónu je naším cílem průměr dvou zastávek," uzavřel Hembery.

Doporučujeme

Články odjinud