Pirelli nechápe, proč si Red Bull i přes dobré výsledky stěžuje na obutí

Pirelli nechápe, proč si Red Bull i přes dobré výsledky stěžuje na obutí

Šéf motorsportu Pirelli Paul Hembery vyjádřil podivení nad postoji Red Bullu, který kritizuje pneumatiky, i když vyhrává a vede šampionáty.

Pirelli už dříve varovalo, že pokud pneumatiky nebudou omezujícím faktorem pro Red Bull, bude znovu dominovat.

"Myslím, že to byl malý náznak, ale i před Kanadou vedli šampionát," odpověděl Hembery na otázku Autosportu, zda poslední závod ukázal, jak se obhájcům titulu vede, když je degradace pneumatik nízká.

"Jsou silní, ale některé jejich komentáře se velmi těžkou chápou, když se podíváte na jejich výkonnost. Některé jiné týmy možná mají důvod, ale vedete šampionát a stěžujete si? Vyhrajete závod a znovu jsem tu viděl nějaké stížnosti, tyto věci nepomáhají."

Sebastian Vettel však po závodě v Montrealu vysvětlil, že Pirelli kritizoval kvůli bezpečnosti, ne kvůli výkonnosti.

"Šlo o bezpečnost a jsem si jistý, že pokud se zeptáte jiných jezdců, možná nebyli tolik slyšet v tisku, možná si myslí, že na těchto pneumatikách mají výhodu, ale letos tu bylo několik případů, kdy se od pneumatiky oddělil běhoun, horní vrstva upadla z ne přesně známých důvodů, asi kvůli úlomkům, ale na trati vždy nějaké kousky jsou."

"Myslím, že není možné mít všude úplně čistou trať, a o to šlo. Pokaždé, když jsem si stěžoval na vyvážení nebo pneumatiky a jejich chování, vždy jsem také řekl, že ten den udělali ostatní lepší práci a že se nejdříve budeme muset dostat na jejich úroveň, než si začneme stěžovat na výkonnost. Ale když něco řeknete, je v dnešní době módní z toho vzít to, co se vám líbí, místo publikování celé odpovědi."

Doporučujeme

Články odjinud