Pirelli má za sebou první testy. Nyní vše analyzuje

Pirelli má za sebou první testy. Nyní vše analyzuje

Pirelli má za sebou čtyři dny testů v Itálii. Ve Fioranu testovali pneumatiky do mokra a přechodných podmínek Vettel a Gutiérrez, v Mugellu pak slicky Buemi s Red Bullem.

Buemi s novými slicky odjel v Mugellu celkem 174 kol. „Jsme velmi šťastní, protože jsme konečně začali pracovat na nových širších pneumatikách pro příští sezónu,“ uvedl Hembery pro Autosport.

„Je samozřejmě potřeba udělat spoustu práce. Začali jsme jen s některými screeningovými pracemi na různých aspektech pneumatik.“

Jedním z problémů je, že Pirelli samozřejmě nemůže pracovat s vozy, které příští rok uvidíme na trati. Mercedes, Red Bull a Ferrari přepracovali loňské vozy. Teoreticky by měly dosáhnout přítlaku, kterým budou disponovat vozy v příštím roce.

Pirelli nyní bude získána data analyzovat, aby zjistilo, jak moc jsou reálná. „Velkou výzvou je nyní porozumění vozu a jak blízko z hlediska přítlaku je tomu, co budeme mít příští rok,“ vysvětlil Hembery.

Hembery také ocenil zpětnou vazbu od všech tří jezdců. 

Další testy začnou 6. září. Ferrari bude testovat v Barceloně a zapojí se také Mercedes, který bude testovat tři dny na okruhu Paula Ricarda. 

Foto: Pirelli 

Doporučujeme

Články odjinud