Pirelli má pro příští rok přichystánu záložní směs pneumatik

Pirelli má pro příští rok přichystánu záložní směs pneumatik

Pirelli pro rok 2017 připravilo záložní směs pneumatik pro případ, že by nové vozy formule 1 v příští sezóně měly se současnými specifikacemi problémy.

Vozy formule 1 budou od příští sezóny výrazně odlišné. Díky novým pravidlům v oblasti aerodynamiky by měly být nové monoposty rychlejší o pět sekund na kolo. Změny se dotknou také pneumatik, které budou širší než ty současné.

Pirelli již absolvovalo několik testů nových pneumatik pro sezónu 2017 s vozy, které dodaly týmy Mercedes, Red Bull a Ferrari. Italský výrobce nyní prozradil, že připravil záložní sadu pro případ, že vozy pro příští rok budou na jiné výkonnostní úrovni, než na jaké se předpokládá.

„Směs je vyrobena ze zcela nových materiálů a na úplně nové konstrukční technologii,“ stojí v prohlášení Pirelli. „Po velmi pozitivním testovacím programu s pneumatikami nových rozměrů se Pirelli rozhodlo přidat ještě záložní směs ke každé z pěti nových základních směsí.“

„Pro první část sezóny byly vybrány pouze základní směsi nové generace. Záložní směsi by mohly být nasazeny v pozdější fázi sezóny v reakci na jakékoliv zvláštní požadavky vozů pro rok 2017, jakmile bude známa skutečná výkonnost vozů.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud