Pirelli má obavy z osmé zatáčky na Otodromu, připravuje extra tvrdou směs

Pirelli má obavy z osmé zatáčky na Otodromu, připravuje extra tvrdou směs

Turecký okruh v Istanbulu klade na pneumatiky tak vysoké nároky, že Pirelli pro jistotu vyvíjí novou směs pneumatik, která by je měla zvládnout.

Obavy vyvolává známá zatáčka číslo 8, které má čtyři vrcholy a jezdci ji projíždějí rychlostí vysoko nad 200 km/h. Problémy s ní měl už Bridgestone, stála totiž za selháním pneumatiky Lewise Hamiltona v roce 2007 a o rok později za třízastávkovou strategií téhož jezdce.

Pirelli chce mít jistotu, že na Otodrom přiveze vyhovující pneumatiky, proto podle listu Auto Motor und Sport připravuje pátou extra tvrdou směs, která doplní současnou nabídku. Týmy ji dostanou k dispozici na testy v pátek před Grand Prix Malajsie.

Pneumatiky Pirelli by v každém případě měly nabídnout velmi zajímavou podívanou po celou sezónu. Na jedné straně jsou mezi jednotlivými směsmi relativně velké rozdíly ve výkonnosti, na straně druhé pak výkonnost všech směsí rychle klesá. To by podle Kamuje Kobajašiho mohlo dokonce přinést předjetí Red Bullu RB7 vozem týmu HRT.

"Asi budeme svědky zábavných situací," odhadl Japonec. "Může docházet ke zvláštním věcem. Kdyby třeba Hispania předjela Red Bull, to by bylo zábavné, že? Ale stát se to může. Když bude mít Red Bull opotřebovanou tvrdou směs a Hispania novou super měkkou, mohlo by se to stát, ale pro diváky by to určitě bylo trochu matoucí."

Doporučujeme

Články odjinud