Pirelli má dlouhý seznam potenciálních testovačů, možná zůstane di Grassi

Pirelli má dlouhý seznam potenciálních testovačů, možná zůstane di Grassi

Pirelli se pomalu připravuje na své letošní první sezónní testy. Vůz už má, termín také, takže schází jen jezdec. Na testy v Jerezu už přizvalo všechny týmy.

Po Toyotě TF109, kterou používalo loni, bude Pirelli letos testovat s Renaultem R30. "Chtěli jsme něco ze středu pole a tohle auto bylo ve svém roce (2010) páté," vysvětloval sportovní šéf italského výrobce Paul Hembery Autosportu. "Nechtěli jsme rušit top týmy."

"Možná vás napadne, že jsme měli chtít auto, které vyhrálo šampionát, ale v takovém případě by se rozpoutalo politické drama. Mysleli jsme si, že tomu je třeba se vyhnout. Takže máme poměrně výkonné auto. Šlo také o náklady a Renault už tu není (coby tým)."

Poslední dílem testovací skládačky je jezdec. "Na seznamu je hodně lidí, je to šílené," komentoval Hembery. "Dokonce jsou tam zvláštní jména, lidé, kteří přestali jezdit před 20 lety. Ale my jsme s odvedenou prací neměli žádné problémy, takže nebudeme dělat změnu jen proto, abychom udělali změnu. Možná žádná nebude."

Pokud se nic nezmění, testoval by pro Pirelli i nadále Lucas di Grassi. Ale spekuluje se také o Jaimem Alguersuarim. V každém případě bude Pirelli muset mít testovacího jezdce nejpozději v květnu, kdy pojede testovat do Jerezu.

"Vyzvali jsme všechny týmy, aby tam poslaly své pozorovatele, aby věděly, co děláme. Jen aby viděly, že věci děláme férově vůči všem," dodal Hembery.

Doporučujeme

Články odjinud