Pirelli je pro širší pneumatiky

Pirelli je pro širší pneumatiky

Nedávno se vedly diskuse o tom, že by pneumatiky mohly být v budoucnu větší – mít průměr 18 nebo ještě lépe 19 palců. Ty 18palcové Pirelli dokonce loni testovalo. Nyní Italové navrhují návrat do 70. let a podstatně širší pneumatiky.

Pirelli je pro zvětšení šířky pneumatik, což by mohlo přinést lepší podívanou. „Měli jsme o tom jednání s Charliem (Whitingem). Vždy jsme říkali, že jsme otevření dělat to, co sport potřebuje,“ řekl Paul Hembery pro Autosport.

„V současné době jsou pneumatiky poměrně malé, z mnoho úhlů pohledu. Jsme proto otevření diskusi, jen je třeba na to upozornit předem.“

„Udělat to v roce 2016 by bylo velmi obtížné, spíše tedy až od roku 2017. K dispozici je také logické načasování, protože naše smlouva končí na konci roku 2016, takže pokud ji obnovíme, tak by se to mohlo kombinovat právě s tím.“

Šířka pneumatik je momentálně 245 mm vpředu a 325 mm vzadu. „Byl bych rád, kdybychom se dostali nad 400 mm, protože to zní dobře,“ dodává Hembery, který to přirovnává k motorům. Pokud budou mít od příštího nebo přespříštího roku výkon 1 000 koní, tak to bude znít dobře, je to pěkná magická hranice. 

Foto: Pirelli

Doporučujeme

Články odjinud