Pirelli: Formule 1 dosáhla svých letošních cílů

Pirelli: Formule 1 dosáhla svých letošních cílů

Formuli 1 se podařilo dosáhnout cílů, které si před letošní změnou technických pravidel stanovila, říká Mario Isola z Pirelli.

Když byla v roce 2015 představena nová pravidla pro sezónu 2017, dala si formule 1 za cíl zrychlit vozy v časech na kolo o tři až pět sekund.

Zatím nejrychlejší čas letošních předsezónních testů zajel v Barceloně pilot Mercedesu Valtteri Bottas na ultra měkké sadě pneumatik (1:19.705).

Pro porovnání, nejrychlejší čas v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska v roce 2015 měl hodnotu 1:24.681, v loňské kvalifikaci pak byl časem 1:22.000 nejrychlejší Lewis Hamilton, což je i přesto výrazně pomalejší než dosud nejlepší letošní čas.

„Jsme spokojeni s výsledky těchto čtyř dnů,“ řekl Mario Isola. „Z toho, co jsme zatím mohli vidět, tak je nový produkt v souladu s našimi očekáváními,“ řekl k novým, širším, pneumatikám.

„Pro sezónu 2017 nás vedení požádalo, abychom vyvinuli pneumatiku s menším opotřebením, což jezdcům dovolí tlačit na maximum. To je to, co jsme zatím viděli v těchto čtyřech dnech testů a co uvidíme i ve druhých čtyřdenních testech.“

„Už během prvních testů šly časy na kolo výrazně dolu. Z pohledu časů na kolo bylo cílem, aby byly v Barceloně o pět sekund rychlejší než v roce 2015.“

„Bottas zajel na ultra měkké sadě čas 1:19.705. Když to porovnáme s nejrychlejším kvalifikačním časem v Barceloně v roce 2015, který byl 1:24.681, tak bych řekl, že tento cíl byl splněn.“

Poslední den první série letošních testů byl vyhrazen testování mokrých a přechodných pneumatik Pirelli, z kterého Pirelli rovněž získalo cenná data.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud